Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr, citronovou kůru, promícháme a přidáme heru, kvásek a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 1/2 hodiny v teple vykynout.
Mezitím si uděláme krém. V mléce rozmícháme pudinkový prášek a cukr a vaříme do zhoustnutí. Necháme trochu vychladnout. Z vykynutého těsta tvoříme koláčky, na každý dáme trošku náplně a na ni přitiskneme půl švestky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Vychladlé koláčky pocukrujeme.
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové