Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr, citronovou kůru, promícháme a přidáme heru, kvásek a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 1/2 hodiny v teple vykynout.
Mezitím si uděláme krém. V mléce rozmícháme pudinkový prášek a cukr a vaříme do zhoustnutí. Necháme trochu vychladnout. Z vykynutého těsta tvoříme koláčky, na každý dáme trošku náplně a na ni přitiskneme půl švestky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Vychladlé koláčky pocukrujeme.
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty