Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Do vychlazeného pudinku zašleháme tvaroh, do kterého jsme vmíchali 2 lžíce moučkového cukru.
Mokate poleva: Smetanu, bílou a hořkou nalámanou čokoládu dáme do hrnce povařit, přidáme instantní kávu, odstavíme z plotny a zamícháme.
Do skleněných pohárů dáme po 5 piškotech, nasypeme asi po 1 lžíci borůvek, přidáme pudinkovo-tvarohový krém. Před podáváním nastříkáme šlehačku, zalijeme vychlazenou mokate polevou a posypeme čokoládovými hoblinkami.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané