Tuk, cukr a vejce utřeme a přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem. Zpracujeme těsto, které dáme do ledničky na 30 minut odležet. Poté těsto vytvarujeme do dortové formy – těsto vmačkáme i na strany dortové formy a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme mírně vychladnout. Poté zapracujeme tvaroh a náplň rozetřeme na předpečený korpus a dopečeme cca 25 minut. Necháme zcela vychladnout. Pak poklademe ovocem, polijeme již připraveným želé a necháme ztuhnout.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové