Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla promneme mezi prsty drobenkové těsto.
Vanilkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbytek mléka přivedeme k varu společně s cukrem, přilijeme rozmíchaný prášek a asi 2 minuty povaříme do zhoustnutí.
Polovinu těsta vsypeme na plech vyložený pečicím papírem.
Hotový teplý pudink opatrně rozlijeme na těsto a zasypeme jej druhou polovinou těsta. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut, dokud není těsto růžové.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník