Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla promneme mezi prsty drobenkové těsto.
Vanilkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbytek mléka přivedeme k varu společně s cukrem, přilijeme rozmíchaný prášek a asi 2 minuty povaříme do zhoustnutí.
Polovinu těsta vsypeme na plech vyložený pečicím papírem.
Hotový teplý pudink opatrně rozlijeme na těsto a zasypeme jej druhou polovinou těsta. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut, dokud není těsto růžové.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka