Suroviny na těsto rozmixujeme, nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Podle návodu připravíme vanilkový pudink, který ještě teplý nalijeme na těsto, poklademe ovocem a dáme do trouby na 180 °C. Mezitím smícháme cukr se zakysanou smetanou a po upečení s ní potřeme ještě teplý koláč.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové