Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme sůl, trošku kmínu, pepř a bujón. Přiklopíme a necháme vařit do změknutí (asi 40 minut). Potom odstavíme z plotny, přidáme mléko, česnek, petrželku a ponorným mixérem pořádně rozmixujeme. Vrátíme na plotnu, přidáme smetanu, trošku sójovky a nastrouháme jeden muškátový oříšek. Polévka má být dost hustá a tak mléko a smetanu kombinujeme podle potřeby. Servírujeme v misce se lžící smetany (může být zakysaná) a posypeme ještě najemno pokrájenou petrželkou.
Podáváme s bílým pečivem, nejlépe tousty. Nechte si chutnat! Zkoušela jsem různé variace, až jsem došla k téhle. Vařím ji často v restauraci na druhé straně zeměkoule a hostům moc chutná. Jinak můžete přidat 1 kyselé jablko, je to také zajímavá chuť.
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny