Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30–45 minut. Těsto musí mít zlatavou barvu. Ihned po upečení sejmeme z papíru, položíme na větší desku nebo vál a pokapeme rumem.
Po schladnutí v půlce prokrojíme, potřeme rybízovou marmeládou, přiložíme druhou část a potřeme celé tenkou vrstvou marmelády i ze stran. (Pokud nemáme menší plech, můžeme péct i na běžném černém plechu, v tom případě moučník neprokrojíme, ale rozřízneme na půlky. Půlku natřeme marmeládou, druhou půlkou přiklopíme.)
Umícháme si polevu z rumu, citronové šťávy a moučkového cukru tak, aby byla hladká, lesklá a nebyla moc řídká. Rovnoměrně rozetřeme na moučník ze všech stran a necháme zaschnout. Nejlepší je nechat do druhého dne zaležet a krájet velkým, navlhčeným nožem na řezy.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba