Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30–45 minut. Těsto musí mít zlatavou barvu. Ihned po upečení sejmeme z papíru, položíme na větší desku nebo vál a pokapeme rumem.
Po schladnutí v půlce prokrojíme, potřeme rybízovou marmeládou, přiložíme druhou část a potřeme celé tenkou vrstvou marmelády i ze stran. (Pokud nemáme menší plech, můžeme péct i na běžném černém plechu, v tom případě moučník neprokrojíme, ale rozřízneme na půlky. Půlku natřeme marmeládou, druhou půlkou přiklopíme.)
Umícháme si polevu z rumu, citronové šťávy a moučkového cukru tak, aby byla hladká, lesklá a nebyla moc řídká. Rovnoměrně rozetřeme na moučník ze všech stran a necháme zaschnout. Nejlepší je nechat do druhého dne zaležet a krájet velkým, navlhčeným nožem na řezy.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta