Punčové řezy – jako z cukrárny

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 6
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml šlehačka neušlehaná – množství na 3 pláty těsta
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 1,5
      ks hera rozpuštěná
    • čokoláda na ozdobení
    • marmeláda na spojení
    • pudink vanilkový a jahodový
    • 200
      g cukr
  • Poleva
    • 2
      lžíce mléko horké
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
  • Nálev
    • 150
      ml hnědý rum
    • 200
      ml jahodový sirup

Postup přípravy receptu

  • Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku. Těsto rozdělíme na 3 díly. Do prvního těsta přišleháme v prášku (nevařený) vanilkový pudink, do druhého jahodový pudink (těsto trochu přibarvíme jahodovým nebo červeným potravinářským barvivem) a třetí těsto necháme tak, jak je. Pokud jsou těsta příliš hustá, lehce je naředíme mlékem.
  • Těsta upečeme na 3 vymaštěných a vysypaných plechách. Na horkou jahodovou buchtu nalijeme nálev smíchaný ze 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Necháme vychladnout, pak třetí piškotovou buchtu (necháme na plechu) potřeme marmeládou a navrch opatrně přeneseme jahodovou buchtu (je lepší si ji nakrájet na menší části, aby se nám to lépe přenášelo). Potřeme opět marmeládou (stačí slabá vrstva) a přeneseme poslední vanilkový plát. Je dobré celý plech zatížit, aby si vše pěkně sedlo. Takto zpracovaný plech pokryjeme pečicím papírem, položíme prkénko a zatížíme např. moukou nebo mlékem a necháme 2–3 hodiny v lednici.
  • Pak už jen odstraníme zvrchu pečicí papír a dozdobíme – polijeme polevou. Poleva: 200 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy a asi 2 lžíce horkého mléka. Zdobíme rozpuštěnou čokoládou a krájíme na řezy.
  • Nejlepší jsou až druhý den.
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.