Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem – případně přidáme ještě jemně posekanou cibulku. Pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso pustí šťávu), můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme doměkka. Na oleji osmahneme dozlatova z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany. Na topinku dáme vrstvu (asi 1,5–2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko – je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Pak přidáme navrch na jednu půlku topinky bílé a na druhou červené sterilované zelí (nevařit), posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
Poznámka: Je to trochu pracné, ale výsledek stojí za to. Musíte hodně otvírat pusu, aby se tam všechno vešlo, šťáva teče po prstech, ale je to výborné pohoštění nejen na zahradě apod. a určitě tím překvapíte.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka