Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem – případně přidáme ještě jemně posekanou cibulku. Pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso pustí šťávu), můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme doměkka. Na oleji osmahneme dozlatova z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany. Na topinku dáme vrstvu (asi 1,5–2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko – je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Pak přidáme navrch na jednu půlku topinky bílé a na druhou červené sterilované zelí (nevařit), posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
Poznámka: Je to trochu pracné, ale výsledek stojí za to. Musíte hodně otvírat pusu, aby se tam všechno vešlo, šťáva teče po prstech, ale je to výborné pohoštění nejen na zahradě apod. a určitě tím překvapíte.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna