Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem – případně přidáme ještě jemně posekanou cibulku. Pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso pustí šťávu), můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme doměkka. Na oleji osmahneme dozlatova z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany. Na topinku dáme vrstvu (asi 1,5–2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko – je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Pak přidáme navrch na jednu půlku topinky bílé a na druhou červené sterilované zelí (nevařit), posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
Poznámka: Je to trochu pracné, ale výsledek stojí za to. Musíte hodně otvírat pusu, aby se tam všechno vešlo, šťáva teče po prstech, ale je to výborné pohoštění nejen na zahradě apod. a určitě tím překvapíte.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením