V míse smíchejte mouku se solí a máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto.
Formu na quiche o průměru asi 20 cm vyložte těstem a odřízněte přečnívající části těsta. Vidličkou dno těsta několikrát propíchněte, zakryjte ho mikrotenovou fólií a uložte na 15 minut do lednice.
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
V malé pánvi přiveďte k varu menší množství vody, dejte do ní slaninu a jakmile začne voda znovu vřít, vyndejte slaninu ven a nechte ji okapat.
V misce vyšlehejte vejce spolu se smetanou. Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
Vyndejte těsto z lednice a na jeho dno rozprostřete kousky slaniny. Navrch nalijte smetanovou směs a uložte formu do trouby. Pečte 15 minut, poté snižte teplotu na 170 stupňů a pečte dalších 15–20 minut, dokud nebude povrch quiche upečený dozlatova.
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč