V míse smíchejte mouku se solí a máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto.
Formu na quiche o průměru asi 20 cm vyložte těstem a odřízněte přečnívající části těsta. Vidličkou dno těsta několikrát propíchněte, zakryjte ho mikrotenovou fólií a uložte na 15 minut do lednice.
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
V malé pánvi přiveďte k varu menší množství vody, dejte do ní slaninu a jakmile začne voda znovu vřít, vyndejte slaninu ven a nechte ji okapat.
V misce vyšlehejte vejce spolu se smetanou. Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
Vyndejte těsto z lednice a na jeho dno rozprostřete kousky slaniny. Navrch nalijte smetanovou směs a uložte formu do trouby. Pečte 15 minut, poté snižte teplotu na 170 stupňů a pečte dalších 15–20 minut, dokud nebude povrch quiche upečený dozlatova.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami