V míse smíchejte mouku se solí a máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto.
Formu na quiche o průměru asi 20 cm vyložte těstem a odřízněte přečnívající části těsta. Vidličkou dno těsta několikrát propíchněte, zakryjte ho mikrotenovou fólií a uložte na 15 minut do lednice.
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
V malé pánvi přiveďte k varu menší množství vody, dejte do ní slaninu a jakmile začne voda znovu vřít, vyndejte slaninu ven a nechte ji okapat.
V misce vyšlehejte vejce spolu se smetanou. Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
Vyndejte těsto z lednice a na jeho dno rozprostřete kousky slaniny. Navrch nalijte smetanovou směs a uložte formu do trouby. Pečte 15 minut, poté snižte teplotu na 170 stupňů a pečte dalších 15–20 minut, dokud nebude povrch quiche upečený dozlatova.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu