2.18
Kuřecí játra očistíme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme… více o Jemná rozmarýnová italská paštika z kuřecích jater
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme zprudka na pánvičce, aby se maso zatáhlo… více o Karlos z kuřecích prsíček
Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a… více o Roláda z kuřecích prsíček
Polévky jsou vděčným jídlem, které vás zachrání ve chvílích, kdy nestíháte vařit nebo… Celý článek
Jestli rádi objevujete svět i prostřednictvím kulinářských specialit, pak nejspíš víte, co… Celý článek
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Když se vracíte unavení z práce, bývá těžké dát dohromady všechno, co budete potřebovat na… Celý článek
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka,… více o Hrachová polévka
Čokoládu rozehřejeme v míse ve vodní lázni, po rozpuštění mísu z lázně vyjmeme a přisypeme cukr, ořechy a vajíčko.… více o Oříškový bochánek
Víno smíchat s cukrem a svařit( v mikrovlnce). Do vařícího vína nasypat pepř a nechat vychladnout. Pak vmíchat do… více o Pepřová omáčka
Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a… více o Rýžová směs
Ušleháme 4 vejce s cukrem, postupně na střídačku opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem, ořechy, prášek do pečiva… více o Řezy Pribiňáček
Brambor a kedlubnu nakrájíme na kostky. Kousek mrkve a celeru nastrouháme na hrubém struhadle. (Já používám domácí… více o Zdravá a hustá zeleninová polévka
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci… více o Papáčkovy špagety
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Po té vkládáme na máslem vymazaného pekáčku. Každou vrstvu zvlášť… více o Zapečené (gratinované) brambory se smetanou
Sušenky rozdrtíme, zvlhčíme je mlékem (4 lžíce) a smícháme se skořicí a změklým máslem (100 g). Formu (24 cm) vymažeme… více o Nepečený grepový koláč
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je… více o Žampionová játra
1. Žampiony necháme okapat a poté nakrájíme na proužky, stejně tak pokrájíme salám a vajíčka a vše dáme do mísy. 2.… více o Babiččin žampionový salát
Rohlíky namočíme v mléce a vymačkané dame k masu s dalšími ingrediencemi.Vše důkladně promícháme.Tuto hmotu dáme do… více o Sekaná z domácí pekárny