Ragú z kuřecích jater

2.18

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 400
      g čerstvé žampiony
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 3
      snítka majoránka
    • 1,3
      dl šlehačka
    • pepř mletý
    • 2,5
      dl červené víno
    • 3
      ks šalotka

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno.
  • Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a játra krátce opečeme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé.
  • Na zbylém másle osmahneme šalotku a žampiony. Zalijeme červeným vínem a šlehačkou, omáčku povaříme. Přidáme drobně nasekanou majoránku. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme játra, omáčku krátce prohřejeme, již nevaříme.
  • Podáváme v kornoutcích z listového těsta nebo s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: