Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno.
Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a játra krátce opečeme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé.
Na zbylém másle osmahneme šalotku a žampiony. Zalijeme červeným vínem a šlehačkou, omáčku povaříme. Přidáme drobně nasekanou majoránku. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme játra, omáčku krátce prohřejeme, již nevaříme.
Podáváme v kornoutcích z listového těsta nebo s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, osolíme a opepříme.
Opečeme zprudka na pánvičce, aby se maso zatáhlo…
více o Karlos z kuřecích prsíček
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min…
více o Špenátové palačinky od Teri
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem