Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno.
Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a játra krátce opečeme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé.
Na zbylém másle osmahneme šalotku a žampiony. Zalijeme červeným vínem a šlehačkou, omáčku povaříme. Přidáme drobně nasekanou majoránku. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme játra, omáčku krátce prohřejeme, již nevaříme.
Podáváme v kornoutcích z listového těsta nebo s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, osolíme a opepříme.
Opečeme zprudka na pánvičce, aby se maso zatáhlo…
více o Karlos z kuřecích prsíček
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari