Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno.
Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a játra krátce opečeme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé.
Na zbylém másle osmahneme šalotku a žampiony. Zalijeme červeným vínem a šlehačkou, omáčku povaříme. Přidáme drobně nasekanou majoránku. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme játra, omáčku krátce prohřejeme, již nevaříme.
Podáváme v kornoutcích z listového těsta nebo s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, osolíme a opepříme.
Opečeme zprudka na pánvičce, aby se maso zatáhlo…
více o Karlos z kuřecích prsíček
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka