Cibuli nasekáme na drobno, na oleji osmahneme. Na malé kousky nakrájíme zeleninu, přidáme k cibulce, chvilku podusíme a přidáme vejce. Podáváme s bramborem. Dochutíme pepřem a solí.
Nebo vejce vynecháme a místo něj vmícháme k dušené zelenině uvařenou rýži. Dochutíme.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát