Na wok pánvi trochu rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do pánve s bazalkou a spaříme je, než úplně pustí šťávu. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky, prolisovaný nebo najemno nastrouhaný česnek a všechno koření. Chvíli vaříme. Poté přidáme kečup, hořčici a vaříme. Případně dochutíme.
Omáčku nalijeme na těstoviny a posypeme strouhaným tvrdým sýrem. Případně zdobíme lístky bazalky.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme trochu naředit…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou