Hustá rajčatová polévka Oloupaný česnek (1–2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek… více o Hustá rajčatová polévka
Rajcatova polevka s ryzi Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut… více o Rajcatova polevka s ryzi
Rajčatová mňamka Cibuli nasekáme na drobno, na oleji osmahneme. Na malé kousky nakrájíme zeleninu, přidáme k cibulce, chvilku podusíme a… více o Rajčatová mňamka
Sváteční velikonoční menu: Recepty, které ctí tradice a budou… Vyslyšet tradice a přitom připravit hostinu, která nebude ani za mák nudná, zato vyladěná, aby… Celý článek
Velikonoční nádivky 3x jinak: S medvědím česnekem, špenátem i… Nádivka patří mezi poklady české kuchyně a skutečný poklad připomíná i svým zlatavým vzhledem.… Celý článek
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční dorty: Inspirujte se tipy, jak je upéct… Velikonoční dort je krásný způsob, jak oslavit příchod jara a zpříjemnit si sváteční chvíle s… Celý článek
Těsto na domácí gnocchi Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme… více o Těsto na domácí gnocchi
Sekaná podle Itala Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce,… více o Sekaná podle Itala
Ořechová roláda bez mouky Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a nakonec sníh z bílků. Natřeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený… více o Ořechová roláda bez mouky
Perníky z Redstonu Hmotu necháme odležet 1 noc - potom ji vyálíme asi tak na 5 mm a vykrajujeme... Dáme péct na vymazaný plech. Pozor,… více o Perníky z Redstonu
Výborná kuřecí prsíčka s tatarkou Vymažeme pekáček máslem a na dno naskládáme pokrájenou cibuli. Prsa osolíme, opepříme a položíme na cibuli. Poté… více o Výborná kuřecí prsíčka s tatarkou
Hornický guláš Maso nakrájíme na kostky. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nasekanou pažitku, maso a opečeme… více o Hornický guláš
Vánoční bublanina Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky,poté je vhodíme do vody s kyselinou citrónovou, aby nezhnědla. Do větší misky… více o Vánoční bublanina
Uzená krkovička se švestkovou… V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou… více o Uzená krkovička se švestkovou omáčkou
Čokoládové sušenky Smíchejte sypké součásti, v jiné misce si utřete máslo s cukrem, přidejte vejce a do toho postupně vmíchejte sypkou… více o Čokoládové sušenky
Smetanovo-nivová brokolice Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Brokolici rozebereme na menší růžičky. V míse smícháme brambory s… více o Smetanovo-nivová brokolice
Španělské rizoto Do hrnce se sklenkou vody dáme rýži. Zapneme na nejvyšší výkon a vaříme-postupně přilíváme vodu. kuřecí maso… více o Španělské rizoto
Piña Colada Všechny ingredience slijeme dohromady, pořádně protřepeme nebo promícháme. Hotový zpěněný nápoj přelijeme do sklenice… více o Piña Colada