Rohlíky nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Na dno vymazané a strouhankou vysypané formy uložíme vrstvu rohlíků, na kolečka nakrájená rajčata, kolečka cibule, proužky papriky, plátky vajec, kolečka klobásy, pokapeme kečupem a vrstvení ještě jednou zopakujeme. Na vrchu budou plátky rohlíků.
V 1 dl mléka rozmícháme strouhaný sýr, prolisovaný česnek, trošku soli a jemně sekanou bazalku a zalijeme žemlovku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči