Rohlíky nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Na dno vymazané a strouhankou vysypané formy uložíme vrstvu rohlíků, na kolečka nakrájená rajčata, kolečka cibule, proužky papriky, plátky vajec, kolečka klobásy, pokapeme kečupem a vrstvení ještě jednou zopakujeme. Na vrchu budou plátky rohlíků.
V 1 dl mléka rozmícháme strouhaný sýr, prolisovaný česnek, trošku soli a jemně sekanou bazalku a zalijeme žemlovku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka