Rohlíky nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Na dno vymazané a strouhankou vysypané formy uložíme vrstvu rohlíků, na kolečka nakrájená rajčata, kolečka cibule, proužky papriky, plátky vajec, kolečka klobásy, pokapeme kečupem a vrstvení ještě jednou zopakujeme. Na vrchu budou plátky rohlíků.
V 1 dl mléka rozmícháme strouhaný sýr, prolisovaný česnek, trošku soli a jemně sekanou bazalku a zalijeme žemlovku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové