Letní salát s vejci Papriky zbavíme vnitřků, okurku oloupeme a všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky. Vařená a oloupaná vejce můžeme… více o Letní salát s vejci
Bramborový salát s vejci Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut. Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a… více o Bramborový salát s vejci
Bramborový salát s vejci a ředkvičkami Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky.… více o Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré? Každé dítě ví, že plody by se neměly trhat zelené. V případě vlašských ořechů to ale tak úplně… Celý článek
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské… Krátká třešňová sezóna je v plném proudu a třešně se musí zpracovat snad ještě rychleji než… Celý článek
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře… Pečený sýr s bílou plísní není jen delikatesa pro milovníky sýrů. Můžete ho proměnit v… Celý článek
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a… Cestování letadlem může být pro mnohé dost stresující. A co teprve s prázdným žaludkem! Pokud… Celý článek
Domácí housky Z mouky, tuku, kvásku, (vzešlého v trošce mléka a špetce cukru), vejce a soli řádně propracujeme těsto. Pak splétáme… více o Domácí housky
Jednoduché a výborné těsto na… Nejprve smícháme suché přísady, tedy: mouka, cukr, prášek do pečiva. Poté přimícháme vejce, olej a mléka tolik, aby… více o Jednoduché a výborné těsto na buchtu (hrníčkové)
Oříškový chlebíček Troubu předehřejeme na 140 °C. Vše smícháme (banány rozmačkáme) a nakonec přidáme prášek do pečiva. Nalijeme do… více o Oříškový chlebíček
Rychlá domácí zrmzlina – zdravá Necelý jogurt osladíme medem a potom rozmixujeme i se zmraženým rybízem. Vznikne nám tuhá hmota, kterou rovnou nandáme.… více o Rychlá domácí zrmzlina – zdravá
Výborné grilované kuře Připravíme silný roztok soli s vodou a mícháme, až se sůl rozpustí. Kuře den před grilováním propícháme injekční… více o Výborné grilované kuře
Babiččina zelnačka Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme… více o Babiččina zelnačka
Výborné domácí kremrole Náplň: šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto a necháme je 24 hodin… více o Výborné domácí kremrole
Kotleta Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Kotlety… více o Kotleta
Játrové knedlíčky (do polévky) Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou.´Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody.… více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Focaccia – italský chléb Do mísy vlijeme vlažnou vodu a vmícháme droždí. Poté postupně přisypáváme hladkou mouku a mícháme hladké těsto, které… více o Focaccia – italský chléb
Ovesná kaše s ovocem Do hrnce dáme ovesné vločky, mléko a vodu a přivedeme k varu. Vaříme cca 3 minuty, dokud kaše nezačne houstnout.… více o Ovesná kaše s ovocem
Áni slaný štrůdl Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou… více o Áni slaný štrůdl