g
rajčata
nebo konzerva krájených či loupaných rajčat
1
lžíce
sádlo
2
hřebíček
tymián
bobkový list
5
ks
nové koření
kuliček
5
pepř celý
3
lžíce
cukr
Postup přípravy receptu
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povařit. Poté omáčku osladíme a přecedíme. Nakonec zahustíme jíškou a můžeme podávat.
Výborná je s těstovinami nebo s bramborovým knedlíkem.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa