g
rajčata
nebo konzerva krájených či loupaných rajčat
1
lžíce
sádlo
2
hřebíček
tymián
bobkový list
5
ks
nové koření
kuliček
5
pepř celý
3
lžíce
cukr
Postup přípravy receptu
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povařit. Poté omáčku osladíme a přecedíme. Nakonec zahustíme jíškou a můžeme podávat.
Výborná je s těstovinami nebo s bramborovým knedlíkem.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou