3.2
Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový… více o Rajská omáčka
Osmažíme na sádle nebo oleji cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rajským protlakem, trochu podusíme… více o Rajská omáčka
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm… více o Kořeněná rajská omáčka
Polévky jsou vděčným jídlem, které vás zachrání ve chvílích, kdy nestíháte vařit nebo… Celý článek
Jestli rádi objevujete svět i prostřednictvím kulinářských specialit, pak nejspíš víte, co… Celý článek
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Když se vracíte unavení z práce, bývá těžké dát dohromady všechno, co budete potřebovat na… Celý článek
Kuře dáme na pekáč, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme péct. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a dáme… více o pečené kuře s vař bramborem
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme. Karotku očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme červeným vínem a olejem, přidáme sůl,… více o Kuřecí prsíčka na červeném víně
Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto a tvarujeme z něj šišky, které vaříme ve vodě.… více o Bramborové šišky s mákem
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený… více o Čatní z rajčat
Kuřecí prsa vykostíme, naklepeme, osolíme a na každé položíme plátek šunky a uzeného sýra. Prsíčka zavineme a z obou… více o Kuřecí kapsa plněná šunkou a sýrem s vlnkami
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200… více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, práškový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek (do zahřátého mléka… více o Trdelník
Sesypeme všechny sypké ingredience a promícháme, poté přidáme vajíčka a postupně při míchání přilejváme olej a mléko. … více o Rychlá mňamka
1. Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat. Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s… více o Pohanková pomazánka
Vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu odstát v chladu. Plníme do vymazaných formčiek (asi do 1/2 formičky) a… více o Duté kokosové rohlíčky
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a… více o Bramborová omeleta
Cibuli i česnek nakrájíme najemno, kuřecí maso a cuketu na nudličky. Na pánvi rozpálíme 1-2 lžíce olivového oleje,… více o Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou