g
rajčata
nebo konzerva krájených či loupaných rajčat
1
lžíce
sádlo
2
hřebíček
tymián
bobkový list
5
ks
nové koření
kuliček
5
pepř celý
3
lžíce
cukr
Postup přípravy receptu
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povařit. Poté omáčku osladíme a přecedíme. Nakonec zahustíme jíškou a můžeme podávat.
Výborná je s těstovinami nebo s bramborovým knedlíkem.
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka