Osmažíme na sádle nebo oleji cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rajským protlakem, trochu podusíme, vlijeme horkou vodu, přidáme kečup, nové koření, bobkový list, hřebíček, ocet, cukr a kuličky pepře.
K masu přidáme cibulku, koření na mleté maso, syrovou rýži, sůl, pepř a uděláme ze směsi kuličky. Ty obalíme v hladké mouce a chvilku osmažíme na oleji nebo na sádle. Pak je vložíme do omáčky a provaříme cca 20 minut.
Poté přidáme trochu smetany na vaření. Hotové maso vyjmeme, procedíme omáčku, dáme maso zpět a máme hotovo.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví