Osmažíme na sádle nebo oleji cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rajským protlakem, trochu podusíme, vlijeme horkou vodu, přidáme kečup, nové koření, bobkový list, hřebíček, ocet, cukr a kuličky pepře.
K masu přidáme cibulku, koření na mleté maso, syrovou rýži, sůl, pepř a uděláme ze směsi kuličky. Ty obalíme v hladké mouce a chvilku osmažíme na oleji nebo na sádle. Pak je vložíme do omáčky a provaříme cca 20 minut.
Poté přidáme trochu smetany na vaření. Hotové maso vyjmeme, procedíme omáčku, dáme maso zpět a máme hotovo.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi