Osmažíme na sádle nebo oleji cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rajským protlakem, trochu podusíme, vlijeme horkou vodu, přidáme kečup, nové koření, bobkový list, hřebíček, ocet, cukr a kuličky pepře.
K masu přidáme cibulku, koření na mleté maso, syrovou rýži, sůl, pepř a uděláme ze směsi kuličky. Ty obalíme v hladké mouce a chvilku osmažíme na oleji nebo na sádle. Pak je vložíme do omáčky a provaříme cca 20 minut.
Poté přidáme trochu smetany na vaření. Hotové maso vyjmeme, procedíme omáčku, dáme maso zpět a máme hotovo.
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra