Rajská omáčka

4.05

hodnoceno: 64
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule malá
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g rajčata nebo 80g rajčatového protlaku
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      ks citron
    • 3
      lžíce tuk
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 5
      dl vývar
    • 3
      ks pepř celý kuličky
    • 100
      g kořenová zelenina mrkev, celer, petržel
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova osmažen, přisypeme hladkou mouku, osmahneme a vmícháme rajčatový protlak nebo opraná rozkrájená rajčata. Do základu přelijeme vývar, rozšleháme a přivedeme do varu. Omáčku okořeníme několika kuličkami pepře a nového koření, bobkovým listem a kouskem tence odkrojené citronové kůry. Vaříme zvolna asi 30 minut, potom omáčku ještě dochutíme cukrem, octem, solí a citronovou šťávou, krátce povaříme a přecedíme přes jemné sítko.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: