Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a na rozehřátém oleji orestujeme dohromady se zeleninou. Po chvíli přidáme divoké koření, rajský protlak, bujón a zalijeme vodou. Necháme dusit pod pokličkou doměkka.
Až bude zeleninka měkká, z ledničky vytáhneme směs a vkládáme do hrnce kuličky. Na velikosti kuliček nezáleží, je to jen na vás. Čím menší, tím rychleji jsou hotové. Po uvaření knedlíčky vytáhneme a dáme do misky.
Z hrnce vyndáme divoké koření a vše rozmixujeme dohladka. Na dochucení používáme sůl, cukr, kečup na barvu. Podle potřeby zahustíme jiškou a můžeme podávat.
Tento pokrm můžeme podávat s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření…
více o Rajská omáčka podle maminky
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage