Rajská omáčka od Verunky

2.89

hodnoceno: 9
Příprava: 120 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks celer stačí půlka
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks mrkev malé stačí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks masox
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks kečup - jemný na barvu, ale není nutný
    • 1
      balení mleté maso
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • 1
      balení jíška
    • 1
      balení olej pouze na restování zeleniny
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      ks rajský protlak stačí malý

Postup přípravy receptu

  • Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
  • Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a na rozehřátém oleji orestujeme dohromady se zeleninou. Po chvíli přidáme divoké koření, rajský protlak, bujón a zalijeme vodou. Necháme dusit pod pokličkou doměkka.
  • Až bude zeleninka měkká, z ledničky vytáhneme směs a vkládáme do hrnce kuličky. Na velikosti kuliček nezáleží, je to jen na vás. Čím menší, tím rychleji jsou hotové. Po uvaření knedlíčky vytáhneme a dáme do misky.
  • Z hrnce vyndáme divoké koření a vše rozmixujeme dohladka. Na dochucení používáme sůl, cukr, kečup na barvu. Podle potřeby zahustíme jiškou a můžeme podávat.
  • Tento pokrm můžeme podávat s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.