Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a na rozehřátém oleji orestujeme dohromady se zeleninou. Po chvíli přidáme divoké koření, rajský protlak, bujón a zalijeme vodou. Necháme dusit pod pokličkou doměkka.
Až bude zeleninka měkká, z ledničky vytáhneme směs a vkládáme do hrnce kuličky. Na velikosti kuliček nezáleží, je to jen na vás. Čím menší, tím rychleji jsou hotové. Po uvaření knedlíčky vytáhneme a dáme do misky.
Z hrnce vyndáme divoké koření a vše rozmixujeme dohladka. Na dochucení používáme sůl, cukr, kečup na barvu. Podle potřeby zahustíme jiškou a můžeme podávat.
Tento pokrm můžeme podávat s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření…
více o Rajská omáčka podle maminky
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem