Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a na rozehřátém oleji orestujeme dohromady se zeleninou. Po chvíli přidáme divoké koření, rajský protlak, bujón a zalijeme vodou. Necháme dusit pod pokličkou doměkka.
Až bude zeleninka měkká, z ledničky vytáhneme směs a vkládáme do hrnce kuličky. Na velikosti kuliček nezáleží, je to jen na vás. Čím menší, tím rychleji jsou hotové. Po uvaření knedlíčky vytáhneme a dáme do misky.
Z hrnce vyndáme divoké koření a vše rozmixujeme dohladka. Na dochucení používáme sůl, cukr, kečup na barvu. Podle potřeby zahustíme jiškou a můžeme podávat.
Tento pokrm můžeme podávat s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření…
více o Rajská omáčka podle maminky
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety