Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a na rozehřátém oleji orestujeme dohromady se zeleninou. Po chvíli přidáme divoké koření, rajský protlak, bujón a zalijeme vodou. Necháme dusit pod pokličkou doměkka.
Až bude zeleninka měkká, z ledničky vytáhneme směs a vkládáme do hrnce kuličky. Na velikosti kuliček nezáleží, je to jen na vás. Čím menší, tím rychleji jsou hotové. Po uvaření knedlíčky vytáhneme a dáme do misky.
Z hrnce vyndáme divoké koření a vše rozmixujeme dohladka. Na dochucení používáme sůl, cukr, kečup na barvu. Podle potřeby zahustíme jiškou a můžeme podávat.
Tento pokrm můžeme podávat s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření…
více o Rajská omáčka podle maminky
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka