Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření, pepře, hřebíčku, celou skořici, zalijeme vodou a tento bešamel necháme provařit. Pak přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, zátěrku (rozkvedlanou smetanu s hladkou moukou), rajčatový protlak a osolíme. Necháme povařit, přecedíme, přidáme cukr a citron dle chuti.
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě