Snadná a rychlá rajská omáčka V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku (asi 2 lžíce) a uděláme světlou jíšku. Zalijeme hrnkem studené vody,… více o Snadná a rychlá rajská omáčka
Rajská omáčka Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli… více o Rajská omáčka
Rajská omáčka Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový… více o Rajská omáčka
Kočičky, fialky nebo sedmikrásky. Využijte je na výzdobu i do… Větvičky kočiček i drobné kvítky fialek, macešek nebo sedmikrásek jsou prvními posly jara.… Celý článek
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby… Nakládaný a dobře uleželý sýr je delikatesa, kterou si nemusíte dávat jen v hospodě. Klidně si… Celý článek
Jak správně zamrazit potraviny? Praktický návod, díky kterému už… Ovoce, zelenina nebo maso. To je asi první, co nás napadne v souvislosti s mražením potravin.… Celý článek
Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny Říká se, že protiklady se přitahují, a nejinak tomu bylo i u prince Philipa a královny Alžběty… Celý článek
Brambory ve slanině Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory… více o Brambory ve slanině
Gizdíkovy závitky Maso nakrájíme na větší plátky,naklepeme ,posolíme přidáme rovnoměrně cibuli nakrájenou na kostičky,uzenou slaninu… více o Gizdíkovy závitky
Ďábelské fazole Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem,… více o Ďábelské fazole
Domácí knedlík ke svíčkové Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko… více o Domácí knedlík ke svíčkové
Kuře se sýrem Na kuře nasypeme grilovací koření, vetřeme sůl a pečeme cca 1 hodinu. Občas podlijeme vodou a asi 15 minut před… více o Kuře se sýrem
Makovec s krémem Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny (když děláme ručně vařečkou, tak alespoň půl hoďky), přidáme promíchanou mouku s… více o Makovec s krémem
Strojkové s jogurtem Vypracujeme těsto a na masovém strojku vytlačujeme tvary. Po upečení balíme v cukru. více o Strojkové s jogurtem
Řízky Astra Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do… více o Řízky Astra
Česnekovo-slaninová roláda s… Plát masa naklepeme, osolíme, pepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2-3 stroužky) a poklademe slaninou. Plát masa pevně… více o Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou
Bombastický celozrnný makovec s… Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc.… více o Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Dýňová polévka V hrnci zpěníme na lžíci másla a lžíci oleje cibuli, mrkev a česnek, přidáme dýni a ještě krátce opékáme. Zalijeme… více o Dýňová polévka
DOMÁCÍ POLOHRUBÁ PIZZA PROČ POLOHRUBÁ MOUKA? Výsledek dlouhodobého testování. Zkoušel jsem čistě hladkou, hladkou a polohrubou 50:50, čistě… více o DOMÁCÍ POLOHRUBÁ PIZZA