Rajská omáčka s hovězím masem

3.23

hodnoceno: 13
Příprava: 115 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      kg hovězí maso bez kosti, krk
    • 4
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • citronová šťáva
    • 4
      ks pepř celý
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • skořice - mletá
    • houskový knedlík
    • 2
      ks rajský protlak středně velké

Postup přípravy receptu

  • Maso svážeme kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku. Zalijeme litrem a půl vody, přidáme oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián. Vaříme zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
  • Maso vyndáme a až zchladne, nakrájíme ho na plátky. Vývar přecedíme a uchováme, zeleninu a tymián vyhodíme.
  • Máslo s olejem rozpustíme v hrnci a pak v něm dozlatova osmahneme zbylé dvě cibule pokrájené najemno. Přidáme bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahneme. Přisypeme mouku a opečeme do světlé jíšky. Vsypeme cukr a po minutě vmícháme rajské protlaky. Prohřejeme a podle potřeby zředíme vývarem. Vyndáme koření a dochutíme solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou.
  • Podáváme s knedlíkem.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: