Maso svážeme kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku. Zalijeme litrem a půl vody, přidáme oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián. Vaříme zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
Maso vyndáme a až zchladne, nakrájíme ho na plátky. Vývar přecedíme a uchováme, zeleninu a tymián vyhodíme.
Máslo s olejem rozpustíme v hrnci a pak v něm dozlatova osmahneme zbylé dvě cibule pokrájené najemno. Přidáme bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahneme. Přisypeme mouku a opečeme do světlé jíšky. Vsypeme cukr a po minutě vmícháme rajské protlaky. Prohřejeme a podle potřeby zředíme vývarem. Vyndáme koření a dochutíme solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou.
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji.…
více o Kari guláš s hovězím masem
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou