Maso svážeme kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku. Zalijeme litrem a půl vody, přidáme oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián. Vaříme zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
Maso vyndáme a až zchladne, nakrájíme ho na plátky. Vývar přecedíme a uchováme, zeleninu a tymián vyhodíme.
Máslo s olejem rozpustíme v hrnci a pak v něm dozlatova osmahneme zbylé dvě cibule pokrájené najemno. Přidáme bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahneme. Přisypeme mouku a opečeme do světlé jíšky. Vsypeme cukr a po minutě vmícháme rajské protlaky. Prohřejeme a podle potřeby zředíme vývarem. Vyndáme koření a dochutíme solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou.
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji.…
více o Kari guláš s hovězím masem
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě