Maso svážeme kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku. Zalijeme litrem a půl vody, přidáme oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián. Vaříme zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
Maso vyndáme a až zchladne, nakrájíme ho na plátky. Vývar přecedíme a uchováme, zeleninu a tymián vyhodíme.
Máslo s olejem rozpustíme v hrnci a pak v něm dozlatova osmahneme zbylé dvě cibule pokrájené najemno. Přidáme bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahneme. Přisypeme mouku a opečeme do světlé jíšky. Vsypeme cukr a po minutě vmícháme rajské protlaky. Prohřejeme a podle potřeby zředíme vývarem. Vyndáme koření a dochutíme solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou.
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji.…
více o Kari guláš s hovězím masem
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce