Maso svážeme kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku. Zalijeme litrem a půl vody, přidáme oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián. Vaříme zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
Maso vyndáme a až zchladne, nakrájíme ho na plátky. Vývar přecedíme a uchováme, zeleninu a tymián vyhodíme.
Máslo s olejem rozpustíme v hrnci a pak v něm dozlatova osmahneme zbylé dvě cibule pokrájené najemno. Přidáme bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahneme. Přisypeme mouku a opečeme do světlé jíšky. Vsypeme cukr a po minutě vmícháme rajské protlaky. Prohřejeme a podle potřeby zředíme vývarem. Vyndáme koření a dochutíme solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou.
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji.…
více o Kari guláš s hovězím masem
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra