Do hrnce vložíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a zaprášíme skořicí. Se skořicí raději opatrně.
Nyní necháme v hrnci lehce zkaramelizovat a přidáme dvě kostky zeleninového bujónu. Teď přichází čas na největší kouzlo. Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu nebo džus a přivedeme k varu.
Když se rajská vaří, omáčku zahustíme trochou jíšky nebo rozmíchanou moukou s vodou, zavaříme dalších pět až deset minut.
Jako poslední zbývá již omáčku jen přecedit přes síto a můžeme podávat.
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření…
více o Rajská omáčka podle maminky
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček